Kroonilise neerupuudulikkuse ja hüperkaltseemiaga patsiendi haigusjuhu kirjeldus - Lember, Margus; Rajasalu, Tarvo (Eesti Arst, 2008)
62aastasel naispatsiendil olid anamneesis teada neerukivitõbi, krooniline neerupuudulikkus ja korduvad parempoolse hüdronefroosi episoodid. Kaks aastat pärast neerukivitõve diagnoosimist määrati patsiendil seerumi ioniseeritud kaltsiumi sisaldus ja leiti selle suurenemine. Hüperkaltseemia kõige sagedasemad põhjused – primaarne hüperparatüreoos ja maliigne tuumor – uuringutega kinnitust ei leidnud. Rindkerekompuutertomograaﬁ a leiu ja mediastiinumi lümﬁ sõlmede histoloogilise uuringu alusel diagnoositi patsiendil sarkoidoosi. Eesti Arst 2008; 87(7−8):547−552