Arvuti/Interneti kasutamise negatiivne mõju õpilaste tervisele - Uri, Helena; Lai, Karmen (Eesti Arst, 2008)
Viimastel aastatel on üha rohkem hakatud rääkima arvuti ja Internetiga seonduvatest negatiivsetest aspektidest. Infotehnoloogia areng võimaldab sellega kaasnevat positiivset ja negatiivset kriitilisemalt hinnata. Seoses asjaoluga, et Internet on saavutamas noorte igapäevaelus aina suuremat tähtsust, on uurijad hakanud rohkem tähelepanu pöörama Interneti-keskkonna mõjule laste ja noorte arengule, samuti meditsiinilistele ja psühhosotsiaalsetele tagajärgedele. Arvuti liigkasutamine võib kaasa tuua erinevaid terviseprobleeme: silmade väsimine, pea-, selja-, käevalu jms. Artiklis on keskendutud arvuti/Interneti kasutamisest tingitud terviseprobleemidele õpilaste seas.Eesti Arst 2008; 87(2):87−91