Gigantne selgroo kaelaosa neuroﬁbroom. Haigusjuhu kirjeldus - Vaher, Ando (Eesti Arst, 2008)
Gigantne selgroo kaelaosa neuroﬁbroom on harva esinev patoloogia. Haigel esinesid eelneva 5 aasta vältel kaela- ja õlavalud, mille põhjusi lähemalt ei uuritud. Umbes 3 aastat enne hospitaliseerimist süvenes aegamööda vasaku käe nõrkus ja käelihaste atrooﬁ a ning viimasel poolaastal ka jalgade nõrkus. Patisent nendele sümptomitele vajalikku tähelepanu ei pööranud, kuni kukkus, misjärel kujunes alumine parapleegia. Haige hospitaliseeriti ning uuringutel diagnoositi kaelalülisid destrueeriv ning seljaaju komprimeeriv gigantne atüüpiline pleksiformne neuroﬁ broom. Eesti Arst 2008; 87(2):127−131