Meditsiinidoktor Inga Talvik - Kolk, Anneli (Eesti Arst, 2008)
2. oktoobril 2007 kaitses TÜ arstiteaduskonna nõukogu ees doktoriväitekirja Inga Talvik. Töö “Inﬂ icted traumatic brain injury / shaken baby syndrome in Estonia - epidemiology and outcome” („Raputatud lapse sündroom Eestis: epidemioloogia ja kaugtulemused”) juhendajaks oli emeriitprofessor Tiina Talvik, oponendiks oli rahvusvaheliselt väga tunnustatud lapseea vägivalla ekspert pediaatriaprofessor Randell Alexander Florida Ülikoolist. Oponent rõhutas teematika olulisust, väitekirjas saadud tulemuste tähtsust, dissertandi osa selle diagnoosi “maaletoojana” Eestis. Raputatud lapse sündroom (RLS), inglise keeles shaken baby syndrome ehk tekitatud traumaatiline ajukahjustus (inﬂ icted traumatic brain injury) ehk mitte õnnetusel tekkinud ajukahjustus (non-accidental brain injury), on kirjanduse andmetel sage haigestumise ning suremuse põhjus väikelastel ning sagedaim surma põhjus alla 2aastastel lastel.Eesti Arst 2008; 87(2):159