Konstantin Konik 1918.–1919. aastal - Arjakas, Küllo (Eesti Arst, 2008)
Silmapaistev Eesti arst, omaaegne Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan ja haavakliiniku juhataja Konstantin Konik oli mees, kes 90 aastat tagasi aitas vahetult kaasa Eesti Vabariigi sünnile. Eesti ajaloos pöördelisel 1918. aastal oli K. Konik Eestimaa Päästekomitee liige koos Jüri Vilmsi ja Konstantin Pätsiga. See organ oli volitatud välja töötama ja levitama iseseisvusmanifesti, millega kuulutati välja sõltumatu Eesti Vabariik.Eesti Arst 2008; 87(2):142−148