Kaltsiumikanalite blokaatorid ja hüpertooniatõbi - Žarkovski, Aleksander (Eesti Arst, 2009)
Kaltsiumikanalite blokaatorid (KKB) vähendavad veresoonte silel ihaste ja koronaararterite kontraktiilsust. Dihüdropüridi initüüpi KKBd on tõhusad vererõhu alandajad ning neid on soovitatud kasutada eelkõige isoleeritud süstoolse hüpertensiooni ja raseduse korral ning siis, kui kaasuvalt esineb stenokardia või vasaku vatsakese hüpertroofia. Eesti Arst 2009; 88(11):769−772