Riskikäitumine ja HIV-nakkuse levimus süstivate narkomaanide seas - Trummal, Aire; Lõhmus, Liilia (Eesti Arst, 2009)
2007. aastal korraldati kaks uurimust, et saada ülevaade nakkuste ja riskikäitumise levikust HIV-ennetustöö prioriteetses sihtrühmas. Andmeid koguti uuritava poolt juhitud kaasamise meetodil Tallinna ja Kohtla-Järve süstivatelt narkomaanidelt (SN) ning kõikse (esmakliendid) või kvootvalimi (korduvkliendid) alusel süstlavahetusteenuse (SV) kasutajatelt.Eesti Arst 2009; 88(5):311−318