Tundmata päritoluga palavik - Lember, Margus; Anijalg, Ene (Eesti Arst, 2009)
Tundmata päritoluga palaviku diagnoosimiseks peab haigel olema korduvalt mõõdetud kehatemperatuur vähemalt 38,3 kraadi, palavikud on püsinud vähemalt kolme nädala vältel ning palaviku põhjus pole selgunud 1 nädala jooksul haiglas toimunud uuringuil. Diferentsiaaldiagnostiliselt olulised rühmad on infektsioonid, kasvajad, autoimmuunhaigused ning muud haigused. Diagnostika toetub põhjalikule anamneesile, füüsikalisele läbivaatusele ning laboratoorsete ja instrumentaalsete uuringute asjakohasele tegemisele.Eesti Arst 2009; 88(1):62−68