Hammastest lähtunud põskkoopapõletik - Marandi, Dagmar (Eesti Arst, 2010)
Hammastest lähtunud põskkoopapõletik moodustab kuni 10% põskkoopapõletike juhtudest. Selle põhjuseks võib olla hamba trauma, hamba periapikaalne või parodontaalinfektsioon, erinevatel põhjustel tekkinud ühendus suuõõne ja põskkoopa vahel. Odontogeense põskkoopapõletiku riskirühm on inimesed, kelle hammaste juuretipud ulatuvad põskkoopasse. Hammastest lähtuva sinuiidi tekitajateks võivad olla nii aeroobsed kui ka anaeroobsed mikroobid. Esmased empiirilise valiku antibiootikumid on penitsilliin ja/või klindamütsiin. Kaasuma peab adekvaatne hambaravi ja vajaduse korral koostöö otorinolarüngoloogiga. Eesti Arst 2010; 89(5):323−329