Drakunkuloos – hääbuv troopiline infektsioon - Lindmäe, Kaspar (Eesti Arst, 2010)
Drakunkuloos on pika ajalooga infektsioonhaigus: esimesed teadaolevad märkmed haigusest ulatuvad tagasi teise sajandini enne Kristust. Kui drakunkuloos on kord olnud prevalentne kahekümne rahvuse seas Aasias ja Aafrikas, siis tänapäeval on haigus endeemiline vaid üksikutes riikides. Usutakse, et drakunkuloos on esimene parasiithaigus, mis täielikult välja juuritakse, ja esimene haigus üldse, millest inimkond vabaneb, kasutamata selleks vaktsiine või ravimeid (1). Eesti Arst 2010; 89(5):349−353