Liigesesisene süsteravi osteoartroosi korral - Haviko, Tiit; Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2010)
Osteoartroos (OA) on kogu maailmas laialt levinud liigesehaigus, mille esinemissagedus kasvab seoses rahvastiku vananemisega. OA on kogu liigest haarav heterogeense etioloogiaga mitmeteguriline krooniline haigus. OA ravi on kompleksne ning haarab füsiaatrilise, medikamentoosse ja valitud juhtudel kirurgilise ravi. Liigesesiseseid süsteid tehakse OA korral eelkõige vaevuste leevendamise eesmärgil. Kasutusel on liigesevedeliku viskoossust parandavad preparaadid ja/või kortikosteroidid. Eesti Arst 2010; 89(4):267−272