Ülekaalulise ja rasvunud haige käsitlus - Ehala-Aleksejev, Kristel (Eesti Arst, 2010)
Kogu maailmas kasvab ülekaaluliste ja rasvunud inimeste arv. Ülekaal, eelkõige abdominaalne rasvumine kujutab endast tõsist terviseriski, olles eelkõige metaboolse sündroomi kujunemise peamine põhjus. Rasvumise ravi, kehakaalu kontroll eeldab eelkõige eluviisi ja toitumisharjumuste muutmist ja eesmärgiks peaks olema 5–10% (tugeva rasvumise korral kuni 20%) kehakaalu langus, mis tagab terviseriskide tuntava vähenemise. Samal ajal eluviisi muutmise ja dieediga võib rakendada ka medikamentoosset ravi. Eesti Arst 2010; 89(3):180−184