Riiklik vähistrateegia keskendub ennetusele, varajasele diagnoosile ja ravile - Lilles, Eli (Eesti Arst, 2010)
Vähistrateegia ennetustegevuses on endiselt olulisel kohal töö- ja elukeskkonna riskide vähendamine, tasakaalustatud toitumine ja kehalise aktiivsuse suurendamine. Samuti pööratakse tähelepanu meeste vähiriskide hindamise süsteemi väljatöötamisele. Eesti Arst 2010; 89(3):206