Intervjuu 2010. aasta riikliku teaduspreemia laureaadi professor Marika Mikelsaarega - Soosaar, Andres (Eesti Arst, 2010)
Tartu Ülikooli mikrobioloogia instituut oli 2010. aasta riiklike teaduspreemiate saamisel erakordselt edukas, sest pikaajalise tulemusliku teadus- ja arendustöö eest määrati elutöö preemia instituuti 10 aastat juhatanud emeriitprofessor Marika Mikelsaarele ning meditsiinivaldkonna teaduspreemia pälvis viimase nelja aasta teadustöö eest instituudi praegune juht professor Irja Lutsar. Eesti Arst 2010; 89(3):200−204