E-hepatiidi viirusinfektsioon - Prükk, Tiina (Eesti Arst, 2011)
Kaua aega peeti E-hepatiidi viirusinfektsiooni kindlalt arengumaades fekaal-oraalsel teel levivaks haiguseks, mis esineb teatud piirkondades endeemiliselt, moodustades seal kuni 50% ägeda hepatiidi juhtudest. Mitteendeemilistes piirkondades seostati haigestumist reisimisega vastavasse piirkonda. Viimastel aastatel aga on järjest enam teateid erinevatest Euroopa maadest, USAst jm E-hepatiidi juhtudest, mis ei ole seotud reisimisega, vaid on kohalikku päritolu. Eestis ei ole seni E-hepatiiti diagnoositud ning edaspidi tuleks sellele võimalusele rohkem tähelepanu pöörata. Eesti Arst 2011; 90(11):510-514