Suukaudsete ravimivormide tee teadusest praktikasse - Wilson, Clive G. (Eesti Arst, 2012)
Ravimite uurimistöös on viimase paarikümne aastaga sünteesitud hulgaliselt uusi toimeainete kandidaatmolekule, mille toime on varasematest oluliselt tõhusam, kuid millest on siiski keeruline toota suu kaudu manustatavaid ravimivorme. Niisuguste uute ravimpreparaatide arendamise teeb iseäranis keeruliseks asjaolu, et lisaks suukaudsetele ravimivormidele, mille toimeaine vabaneb tavapäraselt, soovitakse järjest rohkem turule tuua toimeaine modifitseeritud vabanemisega (eelkõige toimeainet prolongeeritult vabastavaid ja käärsoolespetsiifilisi) suukaudseid ravimipreparaate.Eesti Arst 2012; 91(9):470–477