Vöötohatis - Puis, Liis (Eesti Arst, 2017)
Herpesvaricellae-zoster virus (VZV) on alfaherpesviiruste hulka kuuluv kaheahelaline DNA-viirus, mis põhjustab inimestel primaarinfektsioonina tuulerõugeid (varicella) ja sekundaarse infektsioonina vöötohatist (herpes zoster). Artiklis on antud ülevaade vöötohatise etiopatogeneesist, kliinilisest pildist, diagnoosimisest, tüsistustest, ravist ning ennetusest. Artiklis on välja toodud just need aspektid, mis võiksid olla olulisemad kliiniliselt töötavale arstile. Eesti Arst 2017; 96(7):406–410