Rasvumise paradoks: kehamassiindeksist uute uuringute valguses - Saks, Kai (Eesti Arst, 2018)
Kaaluprobleeme – rasvumist ja ülekaalulisust – peetakse tänapäeval üleilmseks epideemiaks, mis võib kaasa tuua olulisi terviseriske. Viimasel ajal on aga paljud uuringud näidanud, et kõige väiksem suremus on inimestel, kelle kehamassiindeks jääb kehtivate normide kohaselt ülekaalu alasse. Artikli sihiks on tutvustada uuemaid kehamassiindeksi ja suremusega seotud uuringuid ning arutleda, milliseid praktilisi järeldusi nende tulemustest teha. Eesti Arst 2018; 97(3):138–145