Raskete vigastuste käsitlemine Eestis - Saar, Sten; Lepp, Jaak; Popov, Arkadi; Novak, Vassili; Nõmm, Kuido; Lepner, Urmas; Asser, Toomas; Rätsep, Indrek; Väli, Marika; Starkopf, Joel; Talving, Peep (Eesti Arst, 2018)
Vigastussurmade tõttu kaotatud eluaastate hulk on suurem kui südamehaiguste ja kasvajate tõttu kaotatud eluaastate hulk kokku. Traumast põhjustatud surmade osakaal Eestis on Euroopa Liidu üks suuremaid. Artiklis on antud ülevaade raskete vigastuste praegusest käsitlusest Eestis ja valdkonna arengusuundumustest.