Väikekirurgia hetkeseis ja tulevikuperspektiivid Eestis - Merilind, Eero; Maaroos, Heidi-Ingrid (Eesti Arst, 2007)
Alates 2007. aastast arvestatakse perearsti tulemustasu ühe komponendina ka perearsti väikekirurgilist tegevust. Väikekirurgiline tegevus on Eestis defineeritud ning kodeeritud peremeditsiini algaastatel ning selle eest tasutakse perearstile eraldi nn uuringute fondist. Artiklis käsitletud uuringus vaadeldi perearsti tegevusena defineeritud väikekirurgilist tegevust Eesti Haigekassa andmete alusel 2004. ja 2005. a. Eesti Arst 2007; 86 (7): 462–479