Ägeda isheemilise infarkti radiodiagnostika aspekte Euroopa radioloogia kongressil 2007 - Loorits, Dagmar (Eesti Arst, 2007)
Ägeda isheemilise ajuinfarkti patofüsioloogia parem mõistmine on olnud aluseks ägeda isheemilise infarkti ravivõimaluste arengule. On kindlaks tehtud, et kiire reperfusioon isheemilise infarkti kollet ümbritsevas nn penumbra-tsoonis kolme esimese tunni jooksul pärast kliiniliste sümptomite tekkimist võib anda positiivse raviefekti. Selle aasta Euroopa radioloogiakongressil Viinis käsitlesid mitmed ettekanded ägeda ajuinfarkti diagnoosimise ja ravi nüüdisaegseid võimalusi. Eesti Arst 2007; 86 (6): 381–382