Helicobacter pylori infektsiooni ravi põhimõtted Euroopa Maastrichti III konsensusotsuses: võrdlus Eesti ravi- ja diagnostikajuhenditega - Maaroos, Heidi-Ingrid (Eesti Arst, 2007)
Helicobacter pylori avastamisest on möödunud 25 aastat ning selle bakteri osatähtsust maohaiguste tekitajana on põhjalikult uuritud. Eestis võeti Helicobacter pylori infektsiooni diagnostika- ja ravijuhend vastu 1999. a ning peptilise haavandi diagnostika- ja ravijuhend 2004. a. Kuigi need juhendid on tõenduspõhised ning enamik põhimõtted kehtib ka aastal 2007, oleksid mõningad täiendused vajalikud. Maastrichti III konsensusotsusest lähtudes peaks lisama Helicobacter pylori infektsiooni ravi vajavateks atroofilise gastriidiga patsiendid, maovähihaigete esimese astme sugulased ning patsiendid, kellel on diagnoositud Helicobacter pylori infektsioon ning kes soovivad selle ravi. Eesti Arst 2007; 86 (6): 416–419