Väljavaated Eesti rahvastiku tervise parandamiseks - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2007)
Eesti rahva tervisenäitajad on muret tekitavad: Eesti inimeste keskmine eeldatav sünnieluiga on lühem isegi euroliidu uute liikmesmaade keskmisest. Lubamatult suur on erinevus keskmise eluea pikkuses meeste-naiste ja erinevatesse sotsiaalsetesse rühmadesse kuuluvate inimeste vahel. Kui euroliidu maades on suremus enne 65. eluaastat 30% üldsuremusest, siis Eestis on selle osakaal 55%. Eesti tõsisemaks terviseprobleemiks on vigastused, alkoholism ja väär terviskäitumine. Rahva terviseseisundi parandamiseks on vaja rakendada ja piisavalt rahastada rahva terviseprogramme, samuti leida lisaraha arstiabi osutamise süsteemile. Eesti Arst 2007; 86 (2): 100–109