Viiruslik müokardiit, diagnoosimise ja ravi võimalused praegusajal - Lamp, Kristin; Sõgel, Vello (Eesti Arst, 2007)
Viiruslik müokardiit on müokardi põletikuline kahjustus. Haiguse diagnoosimine võib osutuda raskeks, kuna see võib kulgeda asümptomaatiliselt või raskematel juhtudel põhjustada müotsüütide ulatuslikku nekroosi ja südamepuudulikkust. Müokardiidi diagnoosimisel arvestatakse kliinilist leidu ja laboratoorseid analüüse. Diagnoosi kinnitab müokardi biopsia leid.Magnetresonatstomograafia leid on samuti informatiivne kinnitamaks müokardiidi diagnoosi. Eesti Arst 2007; 86 (2): 133–140