Tervis — inimarengu tähtsaim näitaja - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2008)
18. septembril toimus Riigikogus põhisea-duskomisjoni algatusel Eesti inimarengu ja „Eesti inimarengu aruande 2007” kui olulise riikliku tähtsusega küsimuse arutelu. Aruannet oli selle väljaandja – Eesti Koostöö Kogu – esitlenud juba 17. märtsil, selle autoriteks on juhtivad Eesti teadlased ja eksperdid hariduse, rahvatervise, majanduse, rahvussuhete ja teistest valdkondadest. Kuigi Eesti on oma inimarengu aruannet andnud välja juba 1995. aastast, oli selle esmakordne arutelu riigi esindusdemokraatia kõrgeimas kogus tunnistajaks, et majandusarengu ning julgeoleku kui domineerivate teemade kõrvale on Eesti avalikku debatti senisest rohkem tõusmas rahva tervis, hariduse tulevik ja valikud, sallivus, usaldus, hoolivus ühiskonnas ning elukeskkond. Eesti Arst 2008;87(11):829