Ajukahjustusega patsiendi intensiivravi põhimõtted - Ellervee, Anneli; Reinhard, Veronika (Eesti Arst, 2008)
Spetsialiseeritud neurointensiivravi osakondade loomine, kus on tagatud ööpäevaringne intensivisti ja õenduspersonali valve, on oluliselt parandanud raske ajukahjustusega haigete ravi tulemusi. Nüüdisajal ravitakse spetsialiseeritud osakondades raske ajutraumaga, ajuveresoonte patoloogiaga, närvisüsteemi põletikuliste haigustega,epileptilise staatusega ja närvi-lihashaigustega kaasneva hingamispuudulikkusega haigeid.