Puusaliigese endoproteesimise radiodiagnostilisi aspekte ja püsivuse hindamise esmased tulemused - Märtson, Aare; Ilves, Pilvi; Sarap, Pirja; Kirjanen, Kaur (Eesti Arst, 2008)
Seoses liigeste endoproteesimise kasvuga areneb tänapäeval jõudsalt ortopeediline radioloogia. Nüüdisaegse röntgenoloogilise aparatuuri ning röntgenogrammide pikaajalise digitaalse salvestamise abil on võimalik hinnata ja analüüsida juba paigaldatud liigeseproteese ning analüüsida nende püsivust pikema aja jooksul, sh avastada tüsistusi juba enne kliiniliste sümptomite avaldumist. Puusaliigese ja vaagna röntgenogrammid tehakse standardsete kriteeriumite järgi. Alates 2007. aastast TÜ Kliinikumis kasutusel olev endoproteeside radioloogiline hindamissüsteem tugineb Ameerika radioloogiakolleegiumi (ACR) ning Tampere artroplastika ja radioloogia kliiniku (Coxa) juhenditele. Eesti Arst 2008; 87(10):772−782