Neuroborrelioos – puukidega leviv närvisüsteemi bakternakkus - Õunapuu, Anne; Kalbe, Irja; Taba, Pille; Lüüs, Siiri-Merike; Krikmann, Ülle (Eesti Arst, 2008)
Neuroborrelioos on üks Lyme’i tõve vorme, mille kliinilistele väljendustele ning diagnostikale on artiklis keskendutud. Puukborrelioosi ehk Lyme’i tõve põhjustajaks on spiroheetide perekonda kuuluv gramnegatiivne bakter, mida levitavad Borrelia burgdorferi sensu stricto, Borrelia garinii ja Borrelia afzelii. Borrelioosi esinemine Eestis on aastatel 2000–2007 olnud suurem kui haigestumus puukentsefaliiti. Neuroborrelioosi diagnoosimiseks on lisaks anamneesile ja kliinilisele pildile vaja määrata antikehad seerumis ning liikvoris.Eesti Arst 2008; 87(3):214−220