Eesti väga väikese sünnikaaluga enneaegsete laste tervisetulem 3 aasta vanuselt - Ormisson, Anne; Toome, Liis; Mägi, Marja-Liis; Neupokojeva, Ilona; Rjabova, Tatjana; Areda, Merle; Liivak, Kaur; Antson, Anne; Kaasik, Birgit (Eesti Arst, 2009)
Väga väikese sünnikaaluga enneaegsete elulemus ja tervisetulem on arenenud riikides viimasel kümnendil tunduvalt paranenud. Eestis puudusid seni andmed väga enneaegsete laste tervise hilistulemi kohta. Uuritud 42-st alla 1500-grammise sünnikaaluga enneaegsest lapsest oli 3aastaselt terveid või kergete, ravi mittevajavate funktsionaalsete kõrvalekalletega 61,9%. 1/6-l enneaegsetest esines üks või mitu puuet. Enneaegsete laste kõik kolm kasvumõõtu (kehakaal, pikkus ja peaümbermõõt) olid 3aastaselt statistiliselt tõepäraselt väiksemad kui ajaliselt sündinud samavanustel lastel (p Eesti Arst 2009; 88(Lisa4):6−11