Liigese täieliku endoproteesimise järgne infektsioon – preventsioonist ravini - Kirjanen, Kaur; Haviko, Tiit; Parv, Mart; Paul, Sigrid; Puuorg, Egon; Rull, Alo; Märtson, Aare (Eesti Arst, 2009)
Infektsioonid on rasked komplikatsioonid ortopeedilises kirurgias, eriti liigese endoproteesimisel. Infektsioon võib tekkida vahetult postoperatiivses perioodis või pikema aja järel. Sagedamini tekivad infektsioossed tüsistused patsientidel, kellel on kaasnevad riskitegurid. Endoproteesi infektsiooni kliiniline pilt on varieeruv. Ravi on isikuti erinev, hõlmates nii kirurgilisi kui ka medikamentoosseid ravimeetodeid. TÜ Kliinikumi traumatoloogia ja ortopeedia kliinikus on kasutusel endoproteesi infektsiooni ravijuhend. Eesti Arst 2009; 88(Lisa3):46−51