Eesti legendaarne kirurg August Pobol - Pille, Aleksander (Eesti Arst, 2009)
August Pobol sündis Põltsamaa kihelkonnas Kurista vallas talupidaja pere 11. lapsena. Pärast Aleksandri gümnaasiumi lõpetamist astus ta Tartu Ülikooli arstiteaduskonda, mille täieliku kursuse läbikuulamise järel 1914. a mobiliseeriti ta tsaariarmeesse sõjaväearstiks.Eesti Arst 2009; 88(7−8):530−531