Dermatoveneroloogia institutsionaliseerumine Eestis enne 1940. aastat - Kalling, Ken (Eesti Arst, 2010)
Eesti Naha- ja Suguhaiguste Arstide Selts tähistas 2010. a veebruaris oma 75. aastapäeva. Seltsi eelkäija, Tartu Dermatoloogia Seltsi sünd 1935. a markeeris tolleks ajaks juba üle 15 aasta kestnud tööd iseseisva Eesti dermatoveneroloogia arendamise vallas. Alates 1919. a võeti Eestis vastu arvukalt seadusi nii suguhaiguste ja prostitutsiooni kui ka leepraga võitlemise vallas, rajati ambulatooriume ning raviasutusi. 1921. aastal oli loodud Tallinna Dermatoloogide ja Veneroloogide Selts. Naha- ja suguhaiguste temaatikat käsitleti Eesti arstide päevadel jm erialaüritustel. Erialaarstide ettevalmistamine toimus Tartu Ülikooli nahahaiguste kliinikus, mida kogu sõdadevahelise perioodi juhatas Aleksander Paldrok. Eesti Arst 2010; 89(5):339−348