Eesti esimene spetsialiseeritud gastroenteroloogia osakond Erikal - Maaroos, Heidi-Ingrid (Eesti Arst, 2010)
Esimene spetsialiseeritud gastroenteroloogia haigla loodi 1967. aastal Tartu linna piiril Erikal, kus see töötas kuni 1972. aasta lõpuni. Haigla oli gastrointestinaalsete haiguste diagnoosimise ja ravi baasiks kogu Eestile, samuti pandi seal alus Tartu Ülikooli gastroenteroloogia-teadusuuringutele. Kasutusele võeti mitmeid tolle aja kohta innovatiivseid seedetraktiga seotud haiguste diagnoosimismeetodeid, eriti malabsorptsiooni uuringud. Haiglast alguse saanud tegevus andis olulise tõuke kogu gastroenteroloogia edasisele arengule Eestis. Eesti Arst 2010; 89(4):274−280