Keelepära healoomuline lümfoidne hüperplaasia. Haigusjuhu kirjeldus - Keskpaik, Maile (Eesti Arst, 2015)
Healoomuline lümfoidne hüperplaasia on ebatavaline leid pea- ja kaelapiirkonnas, esinedes kõige sagedamini suuneelus keelepäral. Täpne diagnoos on kliiniliselt oluline, kuna seda leidu võib segamini ajada lümfoomiga. Keelepära lümfoidkoe hüperplaasia etioloogia ei ole selge. Kaebused võivad olla erinevad, kurguvalust tükitunde kuni öiste hingamisraskusteni, mistõttu on selliste kaebustega patsiendil arstivisiidil vajalik suu- ning alaneelu kliiniline läbivaatus. Healoomulise keelepära lümfoidse hüperplaasia ravi on kirurgiline. Eesti Arst 2015; 94(8):490–492