Loomuliku immuunsuse lümfoidrakud laiendavad meie teadmisi immuunsüsteemi toimimisest - Okas, Tiia-Linda; Uibo, Raivo (Eesti Arst, 2016)
Loomuliku immuunsuse lümfoidrakud (innate lymphoid cell, ILC) on rühm loomuliku immuunsuse talitlusega seotud sarnase päritoluga lümfotsüüte. ILCdel puudub nii TCR (T-raku retseptor) kui ka BCR (B-raku retseptor). Neid jaotatakse tsütokiinide produktsiooni ning funktsiooni alusel kolme rühma: ILC-1, ILC-2 ning ILC-3. Nende rakkude peamiseks ülesandeks on organismi esmane kaitse infektsiooni korral, kuid nad on olulised ka kudede taastumisprotsessides, epiteelkoe terviklikkuse tagamisel ja kommensaalsete mikroorganismide kontrolli all hoidmises. Samas tekivad ILCde liigse aktivatsiooni tulemusena mitmesugused autoimmuun- ja allergiahaigused, näiteks allergiline astma, Crohni tõbi, psoriaas jt. Eesti Arst 2016; 95(1):28–31