Ravivead ravimitega - Leinemann, Triin; Uusküla, Maia; Irs, Alar (Eesti Arst, 2018)
Patsient sai perearsti selgitusest valesti aru ja manustab ravimit iga päev, selle asemel et seda kord nädalas kasutada. Arst ignoreerib retseptikeskuse hoiatust ning määrab digoksiini kasutavale eakale patsiendile infektsiooni raviks klaritromütsiini. Suvisel ajal tööga ülekoormatud anesteesiaõde märgistab süstla kogemata valesti ja lidokaiini asemel saab patsient lihasrelaksanti. Palatis ravimeid jagades ei pane õde tähele, et patsiendi voodil istub hoopis tema palatinaaber. Sellised juhtumid on ravimiga seotud ravivead (nn ravimivead), millest paljud ei ole patsiendile ohtlikud või mida märgatakse õigel ajal, aga millest mõned seavad patsiendi elu ja tervise siiski ohtu. Artiklis on antud ülevaade nn ravimivigadega seotud mõistetest, ravimivigade klassifikatsioonist ja epidemioloogiast eesmärgiga stimuleerida nende vigade ennetamist ja märkamist. Eesti Arst 2018; 97(7):381–386