Käsimüügiravimid eneseraviks – kas mõistame võimalikke riske? - Saminen, Outi; Tuominen, Raimo K. (Eesti Arst, 2019)
Käsimüügiravimid sisaldavad samu toimeaineid nagu retsepti alusel väljastatavad ravimid. Enamikul juhtudel on käsimüügiravimite annus ja pakendite suurus väiksemad kui sama toimeainega retseptiravimitel, kuid patsient võib osta neid mitu pakki ja seega võib lühiaegseks kasutamiseks mõeldud ravimi tarvitamine pikeneda ja kokku kasutatud annused suureneda. Võib-olla olulisem risk tekib, kui kasutataval käsimüügiravimil on negatiivne koostoime samal ajal kasutamisel olevate retseptiravimitega. Näiteks võib mittesteroidsetel põletikuvastastel valuvaigistitel olla neerutoksiline koostoime reniin-angiotensiinsüsteemi blokaatoridega. Paratsetamool suurtes annustes on hepatotoksiline ja võimendab antikoagulantide toimet. Atsetüülsalitsüülhappe ja varfariini samaaegne kasutamine on vastunäidustatud. Ravimiamet hindab käsimüügiravimite ohutust ja nende ravimite õige kasutamine on üsna ohutu.