Äge söögitoru nekroos ehk Gurvitsi sündroom - Loigu, Liisa; Almre, Ingemar; Rauk, Mariliis (Eesti Arst, 2021)
Gurvitsi sündroom on harva esinev söögitoru limaskesta haarav nekroos. Sellele on iseloomulik gastroskoopial nähtav tsirkulaarne mustjas ala söögitoru limaskestal. Diagnoosi püstitamiseks piisab tüüpilisest gastroskoopialeiust. Artiklis on esitatud patsiendi haigusjuhu kirjeldus koos illustreerivate piltidega.