Homotsüsteiin ägeda koronaarse sündroomiga patsientidel - Zilmer, Kersti; Kalder, Mart; Zilmer, Mihkel; Muda, Piibe; Kampus, Priit; Teesalu, Rein; Soopõld, Üllar (Eesti Arst, 2002)
Hüperhomotsüsteineemiat peetakse paljude uuringute andmetel oluliseks ja sõltumatuks ägeda müokardiinfarkti, ajuinfarkti, perifeersete veresoonte okluseerivate haiguste ning tromboosi riskiteguriks. Artiklis on käsitletud hüperhomotsüsteineemia suhtelist sagedust tervetel isikutel ja ägeda koronaarse sündroomiga patsientidel ning selgitatud, millistel juhtudel avaldab hüperhomotsüsteineemia mõju ägeda koronaarse sündroomi tekkes. Eesti Arst 2002; 81 (12): 776–779