Ägedad skrootumiorganite haigused ja nende ravitaktika lapseeas - Varik, Indrek; Varik, Karin; Väljaots, Kuido; Paul, Sigrid; Reino, Uudo (Eesti Arst, 2002)
“Äge skrootum” on kiiret kirurgilist vahelesegamist nõudev sündroom. Ravi hilinemisel süvenevad isheemilised muutused testistes, mis viivad testise koe nekroosini. Eesti Arst 2002; 81 (12): 819–824