Oportunistlikud infektsioonid II - Adojaan, Aleksander; Masso, Marika (Eesti Arst, 2003)
Oportunistlikud infektsioonid on meditsiini aktuaalseks teemaks saanud viimase kümne-viieteistkümne aasta kestel. AIDSi laialdase levikuga tekkinud oportunistlike infektsioonide (OI) probleem puudutab lähitulevikus kahjuks kogu Eestit, ka arstkonda. Mitmed uued probleemid ja ülesanded on tõstatanud üleilmne AIDSi-epideemia. Seoses sellega on muutunud oluliseks hulk infektsioone, mida enne AIDSi ajastut ei diagnoositud.