Kopsuväline tuberkuloos Eestis - Altraja, Alan; Pehme, Lea; Rahu, Mati; Hollo, Vahur (Eesti Arst, 2003)
Kuigi tuberkuloosi peamiseks paikmeks on kopsud, võib ta esineda ka paljudes teistesorgansüsteemides, põhjustades raskusi nii diagnoosimisel kui ravi korraldamisel. Artiklis on tutvustatud kopsuvälise ehk ekstrapulmonaalse tuberkuloosi (EPTB, extrapulmonary tuberculosis) epidemioloogilisi uuringuid Eestis, analüüsitud diagnoosimise võimalusi ning erinevate erialaarstide koostööd EPTB diagnostika ja ravi alal. Eesti Arst 2003; 82 (10): 686–692