Ilusate hammaste ja ortodontilise ravi tähtsus Eesti laste hulgas - Kaselo, Eliis; Jagomägi, Triin (Eesti Arst, 2003)
Lapse enesehinnangut mõjutab ka tema enda arvamus oma hammastest ja see, kas lapse sotsiaalne suhtlemine on hambumusanomaalia tõttu raskendatud. Koolieas on noorukile väga oluline eakaaslaste arvamus ja seepärast on narrimine seoses hammastega eriti haavav. Ilmneb, et ortodondid suhtuvad lapse hambumusanomaaliasse kriitilisemalt kui laps ise. Lapse rahulolu oma hammastega korreleerus nõrgalt ortodondi poolt kindlaks tehtud hambumusanomaalia raskusastmetega. Eesti Arst 2003; 82 (8): 540–542