Seedetrakti ülaosa endoskoopiale suunatud patsientidel esinevate düspeptiliste sümptomite diagnostiline väärtus perearstipraksises - Maaroos, Heidi-Ingrid; Kull, Ingrid; Labotkin, Katrin (Eesti Arst, 2003)
Düspepsiana käsitletav ülakõhuvalu ja/või seedetrakti ülaosast lähtuvad sümptomid esinevad üldpopulatsioonis sageli ning selle diagnoosimise ja raviga tegelevad nii perearstid, sisearstid kui ka gastroenteroloogid. Seedetrakti ülaosa endoskoopia on kaasajal tänu oma informatiivsusele düspeptiliste vaevuste tekkepõhjuse selgitamisel esmavaliku uuring.