Akalkuloosne koletsüstiit – süsteemse erütematoosluupuse haruldane haigusilming - Kuuse, Reet; Kallikorm, Riina (Eesti Arst, 2003)
Süsteemne erütematoosluupus (SEL) on süsteemne autoimmuunhaigus, mis tabab enamasti noores eas inimesi, eelistatult naisi. Haiguse kulg võib olla healoomuline ja aastaid kulgeda väheste organite haaratuse ning vaevustega, kuid on võimalik ka fulminantne, paljude elundite kahjustusega eluohtlik haiguse areng.