Varikotseele ja teiste mehe suguelundeid mõjutavate haiguste levimus ning mõju munandi mahule - Peetsalu, Ants; Punab, Margus; Poolamets, Olev; Korrovits, Paul (Eesti Arst, 2003)
Sugutraktihaigused on kõige olulisemad ravitavad mehepoolse viljatuse riskitegurid. Töö eesmärgiks oli välja selgitada kliiniliselt väljendunud sugutraktihaiguste levimus lastetutel meestel võrreldes kontrollrühmaks võetud noorte Eesti meeste vastavate näitajatega. Ühtlasi uuriti munandikoti veenilaiendi kui kõige sagedamini mehe viljakust mõjutava haiguse mõju munandi mahule. Eesti Arst 2003; 82 (2): 80–84