Sotsiaalministeerium teatab (Eesti Arst, 2004)
Uue määruse kohaselt on tervishoiuteenuse osutajal kohustus ravijärjekordi jälgida ning nende pikkust juhtida. Kõigist muudatustest ravijärjekordades peab teavitama patsienti, kes liigub ravijärjekorras kas ettepoole või tahapoole. Oluline on ka see, et tervishoiuteenuse osutaja peab võimaldama patsientidel registreeruda pidevalt tööpäeva jooksul ajavahemikul 9-17.