Hingamiselundite amüloidoos - Altraja, Alan; Nigol, Kaidi (Eesti Arst, 2004)
Hingamiselundite haaratus amüloidoosist, eriti aga isoleeritud hingamisteede amüloidoos on suhteliselt harva esinev haigus. Rutiinses kliinilises praktikas võib haiguse äratundmine ja diagnostika osutuda probleemiks ning vajab seetõttu laialdasemat tutvustamist. Hingamiselundite amüloidoosi kliinilised vormid on kõri amüloidoos, trahheobronhiaalne, parenhümatoosne, mediastinaalne ja kopsuvärati amüloidoos. Artiklis on käsitletud trahheobronhiaalse amüloidoosi haigusjuhtu.