Loote reesusstaatuse mitteinvasiivne diagnostika – prenataalse diagnostika uus võimalus Eestis - Ehrenberg, Aivar; Runina, Anastassia; Metspalu, Andres; Salumets, Andres; Karro, Helle; Peters, Maire; Kuningas, Maris; Altmäe, Signe; Kahre, Tiina (Eesti Arst, 2005)
Rasedusaegne reesuskonflikt on üks tähtsamaid loote ja vastsündinu hemolüütilise haiguse tekkepõhjuseid. Reesuskonflikt tekib, kui reesusnegatiivne naine kannab reesuspositiivset loodet. Loote reesusstaatuse määramine, mille kõige täpsemaks meetodiks on invasiivne geneetiline sünnieelne diagnostika (SeD), võimaldab teostada õigeaegset reesuskonflikti profülaktikat ja ravi. Eesti Arst 2005; 84 (12): 853–856