Alzheimeri tõve ravi mittekolinergiliste ravimitega – hetkeseis ja perspektiivid - Braschinsky, Markku; Linnamägi, Ülla (Eesti Arst, 2005)
Alates 1994. aastast on ravitud Alzheimei tõve (AT) haigeid atsetüülkoliinesteraasi (AchE) inhibiitoritega (1). Selle aasta sügisel algatati teadusringkondades diskussioon, kas nende preparaatidega tehtud ravimiuuringud on teaduslikult piisavalt tõestatud (2). Sellele artiklile järgnes nii poolt- kui ka vastuastuvaid kommentaare. Lisaks kolinergilisele ravistrateegiale on pidevalt arenemas ka AT patogeneesi teiste lülide peatamisele suunatud ravimeetodid ja tulemused on paljulubavad. Eesti Arst 2005; 84 (11): 781–786